Kādi ieguvumi ir no kredītu apvienošanas?

Kredītsaistības ir kļuvušas par mūsu ikdienu. Tās mūs skar gan valstiskā līmenī, gan uzņēmējdarbībā, gan privāti. Privātie kredīti laikā gaitā ir ieņēmuši stabilu vietu mūsu ikdienā. Kādam tās ir nopriktās preces uz nomaksu, citam tas ir līzingā paņemts auto, cits ir iegādājies māju ar hipotēkas palīdzību, bet cits ir aizņēmies kādu naudas summu, lai realizētu kādu ikdienišķu tēriņu vai maksājumu. Iemesli un kredītu veidi ir dažādi, taču tos visus vieno viena lieta - kredīta maksājums. Ja tāds ir viens un kredīts ir bijsi rūpīgi izplānots, tad problēmām nevajadzētu būt. Taču dzīvē gadās visādi. Kādam nākas mainīt darba vietu ar zemāku algu, citam nākas paņemt kādu papildus kredītu, lai atrisinātu pēkšņi radušos vajadzību. Šis viss var novest pie tā, ka vienkārši var nepietikt līdzekļu, lai pildītu visas savas saistības. Šādā situācijā ir tikai daži varianti, kuri patiešām spētu palīdzēt. Viens ir aizņemties no radiem vai draugiem un segt savas parādsaistības, bet otrs ir - izmantot kredītu pārkreditācijas iespējas. Tā ir vienkārša kredītu apvienošana, kas ļaus iegūt jaunus kredīta nosacījumus, iespējams būtiski samazinot arī procenta likmes. Iziesiem cauri visiem ieguvumiem.

Apvienojot tiek ietaupīts laiks

Lai arī modernās tehnoloģijas un dažādie servisi, ko piedāvā bankas, ļauj automatizēt procesus, vairums cilvēku to dara manuāli, noslogojot sevi ar atsevišķu maksājumu veikšanu un palielinot iespēju kaut ko aizmirst un nesamaksāt. Kredītu apvienošanas gadījumā ir tikai viens maksājums, kas reāli ietaupa laiku un samazina iespēju kaut ko palaist garām. Ideāli, ja šo maksāju uzstādīsiet kā automātisko.

Pārkreditācija ļauj ietaupīt

Šis noteikti ir pats galvenais iemesls, kāpēc pārkreditācija ir patiešām izdevīga. Ja jums ir vairāki kredīti ar dažādām procentu likmēm un komisijas maksām par atmaksas pagarināšanu, tad apvienošana ļaus pāriet uz vienu konkrētu procentu likmi. Kopumā tas būs stipri izdevīgāk un ērtāk. Un, kā rāda pieredze, pārkreditācijas brīdī bieži vien tiek piešķirta mazāka procentu likme kā esošajām kredītsaistībām.

Plašās iespējas

Katrs kredītņēmējs un katrs aizdevējs ir stipri individuāls, tāpēc piedāvājumi un nosacījumi var būt ļoti dažādi. Ja viens kreditors apkalpos tikai cilvēkus ar ļoti labu kredītvēsturi un izciliem finanšu rādītājiem, cits uz to visu pievērs acis. Šī iemesla dēļ ir vērts iepazīties ar vairāku aizdevēju piedāvājumiem, kuri būs sagatavoti atbilstoši jūsu konkrētajai situācijai un maksātspējai.

Ar ķīlu vai bez ķīlas?

Tas ir atkarīgs no kreditora, pie kura jūs vērsieties. Ir aizdevēji, kuri izsniedz aizdevumus, balstoties tikai uz jūsu pēdējā laika finanšu rādītājiem, taču ir arī tādi, kuri strādā tikai ar hipotēkām vai citiem ķīlas veidiem. Šeit ir skaidri jāsaprot, ka šis ir risku jautājums. Ja tiek ņemts paprāvs aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu, tad pastāv liela varbūtība, ka šis īpašums tiks pazaudēts. Vai tas ir to vērts, katram ir jāizvērtē pašam. Kredītu apvienošana bez ķīlas ir drošāks variants, taču arī te neviens negrasās dot atlaides, ja netiks pildītas saistības. Jebkura piedziņa var beigties ar tiesu izpildītāju, kurš noteikti nesaudzēs jūsu īpašumus, ja tiem būs vērtība, kas varētu segt parāda apmērus. Katram no aizdevuma veidiem ir jāpieiet ar pilnu atbildības sajūtu, apzinoties, ka pasaulē valda mainīgi apstākļi. Šķietami stabils darbs un labi ienākumi var aprauties dēļ ārējiem faktoriem, piemēram, kā tas notika ar Covid-19 pandēmijas krīzi. Ļoti daudzi cilvēki palika bez ienākumiem, ļoti daudzi saskārās ar kredītmaksājumu problēmām. Tas ir tikai atgādinājums, ka visu paredzēt nav iespējams, tāpēc riskēt ar savām mājām, liekot tās par ķīlu, ir ļoti apstrīdams lēmums.


Vērtējums: 5,00 no 5
Balsis: 1

1 komentārs | Komentēt

  1. Juris

    Šī lieta patiešām labi palīdz, ja esi sagrabies kādus 5 kredītus. Man tā bija. Murgs un kauns, bet nu dzīve piespieda. Apvienošana man palīdzēja izkļūt no bedres. Tagad maksāju tikai vienu kredītu un kopsummā man sanāk mazāk pārmaksāt.

Atstāt komentāru




Kāpēc NAUDASKOKS kredītu salīdzināšana?

Ietaupi naudu salīdzinot

Palīdz ietaupīt naudu

Izmanto salīdzināšanu par brīvu

Viss ir par brīvu

Izvēlies dažādus kredītu veidus

Dažādi kredītu veidi

Lasi reālas klientu atsauksmes

Reālas klientu atsauksmes